2011. szeptember 2., péntek

Mit eszünk?

Mostanában egyre többször próbáljuk ki a helyi jellegzetességeket, mint a barbecue és a kimchi. Néhány kép arról, hogy miket ettünk az elmúlt két hétben. 

Andrissal megnéztük, hogy a sarki, helyiek által látogatott étterem milyen. Konklúzió: nagyon jó, de viszonylag drága. 
Pácolt marhahús darabkák mindenféle szósszal magadnak sütögetve
Egyik sétánk alkalmával belebotlottunk az első (alvó) bogárárusba is.
Csak egyféle bogár volt, amit nem mertem megkóstolni
A ropogtatni valók elég furák, mindenféle rizses, magos bogyókák, ízre édesek vagy sósak. Az biztos hogy a chips-nél egészségesebbek. Főleg utcán vagy piacokon láttuk eddig.

Tegnap ellátogattunk Yaksuba abban a reményben, hogy ott olcsóbban tudunk majd enni, mint Itaewonban. Hát nem. A menü: sült kacsa és disznó szintén különféle mártásokkal és barna rizzsel.
A pálcikával evés már egészen jól megy
 Érdekesség: ha barbecue-t rendelsz mindig kapsz hozzá egy-két féle levest is pluszban.
Borsócsíra hagymás sós vízben. Nekem nem ízlett, Andrisnak igen.
Nekem eddig a legjobban mégis a legelső Hoegi-ben lévő hely tetszett, ott voltak a legjobbak a mártások is. 
Pácolt sertés (itt sajna nem divat a csirke vagy a pulyka)
Egyébként mi szívesen főznénk magunknak is, csak itt a hús valami borzasztóan drága. Például a csirkemell kétszer annyiba kerül, mint otthon. Andrissal eddig csak rántottát, sült halat és rántott csirkét csináltunk rizzsel. Eni pedig lecsót és gombapörit, hogy meglegyenek a hazai ízek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése