2011. szeptember 14., szerda

Chuseok hétvége

A legutóbbi hétvégénk négy napos volt, ugyanis hétfőn tartották a hold naptár szerinti legnagyobb koreai ünnepet, a Chuseok-t. Ez náluk pont olyan, mint otthon a karácsony; ajándékokkal halmozzák el egymást, összegyűlnek a családoknál, meglátogatják rokonaikat, együtt főznek, beszélgetnek, játszanak. Ez eredetileg egy szüret, vagy aratási ünnep volt, mára azonban főképp a nagyvárosokban vesztette el a létjogosultságát és alakult át olyanná, amilyennek most mi látjuk. Koreában egyébként karácsonykor csak a párok szokták megajándékozni egymást, a valódi családi ünnepet most tartják. 
Nagyon megörültünk a hosszú hétvégének, és sok-sok dolgot terveztünk be erre a négy napra. Csütörtökön Anam-ba metróztunk el, hogy találkozzunk a britekkel. Nem sokat voltunk a csapattal, mivel Andrissal nagyon éhesek voltunk és inkább kerestünk egy helyet, ahol ehetünk. (Anam-ban mondjuk ez nem egy nehéz feladat.) Találtunk is egy jó kis csirkés helyet, ittunk koreai sört is, és nagyon jól laktunk. 
Az előétel ismét leves volt, ami nagyon csípett, de finom volt
Szombaton Andrissal megmásztuk az utcánk végén lévő "hegyet", ami az N-Tower mellett található. A torony megmászása is tervbe van véve, most csak körbeszaglásztunk kicsit a környékén.
A szünet 2. napján, vasárnap négyen mentünk el a War Memorial Múzeumba, ahol az ókortól kezdve egészen az Észak-Dél háborúig minden csatát és történést bemutattak. A múzeumnak két része volt, egy kültéri és egy beltéri. Az udvaron rengeteg harcigép, helikopter, tank és rakéta volt kirakva, sokba be is lehetett ülni, megnézhetted, hogyan néz ki egy pilótafülke, érezhetted, milyen ha egy tankot vezetsz. Mint itt Andris:
Bent pedig különböző dokumentumfilmekből tudtuk meg, hogy milyen is volt valóban a koreai háború. 

A Han folyó partján sétáltunk
Hétfőn megnéztük a várost madártávlatból. A 63 Building Szöul legmagasabb épülete, majdnem a tetején található egy Art galéria, amely kiállítását nem igazán díjaztuk, sokkal inkább a város foglalt le minket. 



A 63 Bldg. lényegében egy hatalmas családi szórakoztató központ akváriummal, wax múzeummal, éttermekkel, kilátóval, játékokkal, így nem csoda, hogy tele volt kisgyerekes családokkal és turistákkal. Mi ezek közül még az akváriumot néztük meg, mert azt hittük majd cápák fognak a fejünk fölött úszkálni, ha átmegyünk egy üvegfolyosón. Hát nem így lett.  



Hazafelé sétáltunk még egyet a környéken és rátaláltunk a koreai tőzsde épületére, Andris nagy örömére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése