2012. augusztus 24., péntek

Az első nap Párizsban


Este fél hét körül landoltunk a CDG-n szerdán, leszálláskor mindketten éreztük a csoporttársammal, hogy nagy kaland elé nézünk. Gyorsan taxiba szálltunk, 30 perc alatt pedig már a szállásunknál is voltunk. Hostelt foglaltunk három napra, mely a taxisofőrünk szerint igen drágának számít, 144 euróért. Mindegy, mi örültünk a biztos helynek, bár a becsekkolást követően szembesültünk vele, hogy a takaróhoz nincs huzat és a szoba is elég koszos, a fémcsöves, börtönben lévőhöz hasonló emeletes ágyról nem is beszélve.
Tudtuk, itt nincs maradásunk, reggel kelés és irány az ingatlanhajsza. A portán tevékenykedő emberkét leinformálva sikerült pár hasznosabbnak tűnő honlapcímet és elérhetőséget is megszereznem, így már nyugodtabban (bár a Koreához hasonló hányingerrel és feszültséggel) hajtottam félálomra a fejem. Reggel 7-kor kipattantak a szemeim és egyetlen cél lebegett a szemem előtt, mégpedig hogy amilyen gyorsan csak lehet, lakást kell találnunk!
Egy utca a sok környező közül
A lakásunk 
Nekivágtunk hát a 10.-ik kerület meseszép utcáinak, 10:30-kor pedig már annál az ügynökségnél ültünk, amivel már hónapot óta levelezünk és soha semmit nem tudtak ajánlani, ami jó lett volna. Szerencsére a belváros szívében találtak egy kiadó, azonnal elfoglalható stúdiót, 38 négyzetméter, igényesen berendezett, jól felszerelt, otthonos kis lakás lett a miénk, őrült összegért, de legalább már van. És szuper helyen (5, Rue De Palestro 75002 Paris) mindenhez nagyon közel. A barátom a Google Maps, az egyetem 27 perc séta, 2,2 km, 3 perccel több mint otthon a lakáskám és a Corvinus. Ennél menőbb helyet nem is találhattunk volna!

Esti forgatag a belváros szívében

Hamarosan mi is itt fogunk ücsörögni 

Egyetlen hátránya van az egésznek, hogy nincs saját szobánk, egy légtérben vagyunk 4 hónapig, de hát valamit valamiért. Majd valahogy megpróbálunk még alakítgatni a bútorok elrendezésén, talán beszerzünk egy paravánt, kitaláljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése